Conversion rate optimalisation CRO

Conversion rate optimalisation CRO

Hoeveel bezoekers van uw website nemen daadwerkelijk contact met u op in vergelijking met het totaal aantal bezoekers. Heb je ooit nagedacht over deze verhouding? ….Deze verhouding noemt conversion rate.
Met andere woorden, conversion rate is het aantal concrete klanten uit je totale bezoekers van je website.

Hoe je conversion rate verhogen?

Natuurlijk zal niet iedereen die je website bezoekt je contacteren voor uw goederen of diensten. Hoe kunnen we nu deze verhouding verhogen zorgen voor meer concrete klanten uit de totale bezoekers? Zijn er stappen die jou internet marketing expert kan ondernemen om deze verhouding te vergroten?

Dat antwoord is zeker en vast: “ja…” Dat proces noemt conversion rate optimalisation CRO… Wat moet je dus doen?

CRO

Markt- en concurrentieonderzoek

Start altijd je internet marketing campagne met een markt- en concurrentieonderzoek zodat je weet wie je concurrenten zijn en wat hun sterke en zwakke punten zijn. Dit bezorgd een duidelijk beeld van wat je moet ondernemen om de markt efficient binnen te dringen.
Ook dien je te weten wat mogelijke klanten zoeken en hoe ze dat doen. Dit helpt je om een beter gerichte boodschap en website te maken.
Denk eraan dat je regelmatig je markt- en concurrentieonderzoek moet doen, zo blijf je op de hoogte van de laatste veranderingen bij jou potentiële klanten.
Doe ook voorzichtig met veranderingen, verander niet te snel zodat je misschien vaste klanten, die niet graag veranderen, teleursteld.

GEO targeting

Als uw product of diensten ontworpen zijn voor een doelgroep met een specifiek geografische locatie, kan je misschien nadenken om de inhoud van je website naar de geografische locatie van deze doelgroep aan te passen. Dit proces noemt men Geo targeting en is bedoeld om het verkeer naar je website af te stemmen op de locatie van jou mogelijke klanten.

Hoe kan je merken dat je een lage conversion rate hebt?

Als je website veel bezoekers heeft met weinig aanvragen, dan heb je een zeer lage conversion rate!

Contacteer ons nu om uw website te controleren en te verbeteren!